Dubai çikolatası tarifinin yaratıcısından Türkiye itirafı
Tüm dünyada popüler hale gelen Dubai çikolatası tarifinin yaratıcısı Sarah Hamouda, Türkiye ile ilgili itirafta bulundu.
Dubai’nın fıstıklı künefe çikolatası kısa sürede tüm dünyada trend haline geldi.
Türkiye’ye de gelen ve son günlerde isminden sıkça söz ettiren Dubai çikolatasının, antep fıstığı ezmesi ve künefe dolgulu sütlü çikolata tarifi Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) butik bir çikolata mağazasına ait.
Dubai çikolatasının yaratıcısı olan Mısır kökenli Sarah Hamouda dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Hamileliği sırasında çikolata aşermesi üzerine aradığı tadı hiçbir çikolatada bulamayan Hamouda, kendi tarifini geliştirerek Dubai çikolatasını ortaya çıkardı.
CNN’e röportaj veren Hamouda, başlangıçta eşiyle birlikte evde yaptıkları çikolataları artık 10 kişilik bir ekiple kiraladıkları bir mutfakta ürettiklerini söyledi.
Hamouda, Dubai çikolatasını tadan muhabirin tadı baklavaya benzetmesi üzerine “Baklavadan esinlendim” yanıtını verdi.
NTV’de yer alan habere göre, Hamouda, bunun daha önce hiç "küresel bir trend haline geleceğine inanmadığını" belirtti.
EVDE DUBAİ ÇİKOLATASI YAPIMI
Dubai çikolatası, zengin tatları ve farklı malzemeleriyle oldukça özel bir lezzet. İşte evde yapabileceğiniz basit bir Dubai çikolatası tarifi:
Malzemeler:
200 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
50 gram beyaz çikolata
1 yemek kaşığı gül suyu
1/2 çay kaşığı toz safran (isteğe bağlı)
50 gram öğütülmüş antep fıstığı veya badem
Bir tutam deniz tuzu
DUBAİ ÇİKOLATASI TARİFİ
Çikolataları Eritin: Bitter ve sütlü çikolatayı benmari usulü eriterek başlayın. Çikolatalar tamamen eriyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Gül Suyu ve Safran: Eriyen çikolatanın içine gül suyunu ve isteğe bağlı olarak safranı ekleyin. İyice karıştırın.
Kalıp Hazırlığı: Karışımı, yağlı kağıt serili bir kalıba dökün. Üzerine beyaz çikolatayı da benmari usulü eritin ve çikolata karışımının üzerine gezdirin. Bir çatal veya bıçakla hafifçe karıştırarak desenler oluşturun.
Kuruyunca Süsleme: Çikolata henüz sıcakken, üzerine öğütülmüş antep fıstığı veya bademi serpiştirin. Son olarak bir tutam deniz tuzu ekleyin.
Soğutma: Çikolatanın kalıpta tamamen soğuması için buzdolabında yaklaşık 1-2 saat bekletin.
Kesme ve Servis: Çikolata katılaştıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
Hasan Arat'tan Fenerbahçe'ye Rafa Silva'lı 'Talisca' yanıtı
Ebru Baki Sözcü'den ayrıldı mı?
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
İUP maaşı ödeme tarihi ne zaman? İUP maaşları ne zaman yatacak?
21 Kasım Perşembe maç programı: Bugün maç var mı, hangi maçlar var, saat kaçta?
22 Kasım 2024 burç yorumları
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
Yenidoğan Çetesi üyesi Renas Kılıç'tan skandal itiraf
Bu akşam TV'de ne var? 21 Kasım Perşembe TRT 1, Kanal D, Star TV, Show TV, ATV
BEDAŞ 22 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı